Alla utställningar

»
2/9 2022

SEPTEMBER-PIA NORDQVIST

»
1/9 2022

September – Pia Nordqvist

Pia Nordqvist har en förkärlek för sagor och surrealism och vill att bilden berättar en historia. Hon målar intuitivt och har sällan en färdig idé när hon börjar. Efter en workshop i collage började hon skapa tredimensionella bilder med dockor, föremål och skräp. Hon har även utvecklat en ny teknik med att kombinera tecknande med 3d-collage.
Skorna är secondhand och målas i äkta läderfärg och avslutas med en lack som gör dem hållbara för utomhusbruk.

Konstföreningens medlemmar får 10 % i rabatt vid köp från utställningen.

»
1/8 2022

Augusti – Tomas Montelius

Tomas Montelius har alltid sin kamera med på axeln. Tomas är pressfotograf i botten och har arbetat på Helsingborgs Dagblad i ca 20 år. Har även varit teaterfotograf vid Helsingborgs stadsteater i 17 år.
Tillsammans med sin fru driver de flera företag med bl a reklambyråverksamhet respektive gör reportage för landets stora fack- och veckopresspublikationer. Tomas gör även fotokonst vilket innebär att han gör förädling av egna skapade bildverk till nya kompositioner. De producerar även nätmagasinet www.BMZ.se.

Tomas lämnar 20 % rabatt på sina verk för medlemmar i Konstföreningen vid Svalövs kommun.

»
1/6 2022

Juni, juli Tova och Emelie

TOVA YDHAG - oljemålningarna är inspirerade av plaster hon sett eller upplevt. "Ögat" är en akrylmålning på egengjord canvas och representerar människan.
EMELIE GANROT - tekniken för att få fram de blå verken på tyg och papper kallas Cyanotype. Genom att blanda järnammoniumcitrat och kaliumferricyanid skapas vätskan som enbart med hjälp av solens UV-strålar framkallar de skiftande blåa nyanserna.

»
2/5 2022

Maj – Birthe Kjell Lindh

Birthe Kjell Lind målar mest i akryl och blandteknik. Det är mestadels abstrakta målningar men oftast kan man avläsa något från naturen eller kroppens former.

»
1/4 2022

April – Illustratör Ulrica Daleroth

Månadens utställare är Ulrica Daleroth, är bl a grafisk formgivare, konstnär, vägg- och dekormålare, illustratör till många barnböcker. Ulrica har formgivit material och skivor till Gunhild Carling och har målat många av väggarna, rum och skyltar på Tropikariet i Hbg. Hon har illustrerat och formgivit ett 16-tal barnböcker, pedagogböcker, romaner och läromedel.
Ulrica bor i Röstånga.

»
1/3 2022

Mars – utlottning konstverk på årsmöte

Månadens utställning är ett axplock av de konstverk som lottas ut på årsmötet den 26 april.
Alla med betald medlemsavgift under 2021 kommer att få välja ett av ca 100 olika konstverk. Styrelsen har tecknat avtal med Galleri Diana i Norrtälje som har levererat alla konstverken.

(Konstverken kommer inte till sin fulla rätt vid fotografering då det lätt blir spegelbilder på konstverk med glas och ram.)

»
1/2 2022

Februari – Ingalill Angbäck

Ingalill fascineras av icke föreställande bilder. Målningarna har blivit alltmer abstrakta efterhand som målningen har utvecklats. Från att ha haft en tydlig idé om den färdiga bildens innehåll till ett numera fritt, intuitivt skapande.

»
3/1 2022

Januari – Bente Brosböl Hansen och Siri Karecha, mor och dotter

Bente är keramiker och bor i Klåveröd på Söderåsen. Hon arbetar i stengods och drejar allt för hand. Dekorerna på föremålen är hennes signum och alla föremål får ett unikt utseende. Bente tävlar i drejning och är världsmästare 20 gånger i teknisk klass, dansk mästare i frihandsdrejning och nordisk mästare.

Siri är analog symbolism- och dokumentärfotograf. Fotografierna är svart/vita med starka kontraster. Hon fotograferar med idéen om att skapa bilder som gestaltar identitet och egen sinnesstämning. Siri har skapat sin egen teknik för att få fram sin personliga stilform. Hon har bl a läst på Fridhems Folkhögskola.
Siri är dotter till Bente och uppväxt i Klåveröd och bor numera i Köpenhamn.

(Att återge foton här på hemsidan är inte lätt och det går inte att synliggöra utställarens arbete som ligger bakom, utställarens foton kommer inte riktigt till sin rätt) red.

»
1/12 2021

December – Ann-Sofie Jakobsson

Ann-Sofie Jakobsson bor i Svalöv och är 49 år, hon har 3 barn och en katt. Hon älskar katter därav blir det en hel del katter på målarduken.
Ann-Sofie är helkroppsförlamad efter en olycka för 13 år sedan.
Läs mer om vad Ann-Sofie skriver om sig själv i bildspelet.

»
1/11 2021

November – Erik Nylund

Erik jobbar med illustration, infografik och annan typ av grafisk formgivning i sitt företag. Kunderna finns bl a inom medier och läromedelsproducenter och där kan uppdragen bestå av infografik, animeringar, illustration och interaktiv grafik till digitala läromedel.
Ett av uppdragen är att göra illustrationer till Sydsvenskans och Helsingborgs Dagblads opinionssida. Några av dessa illustrationer finns i denna utställning.

»
1/10 2021

Oktober Gina Morelowska

Gina bor i Landskrona och är autodidakt. Teknik är både olja och akryl på duk, hon målar också på glas och sten. Motiven är natur, blommor, hästar och målar även abstrakt och stilleben.

»
1/9 2021

September – Cecilia Thornberg

Cecilia Thornberg är en fotograf från Helsingborg. Ursprungligen kommer hon från Falkenberg, men har bott på olika platser i Sverige samt några år i Sydostasien.
Hon trycker bilderna på aluminium och materialet får motiven att komma till liv.
Motiven hittar hon i sin omgivning och inspireras av både naturen och människan.

»
2/8 2021

Augusti – visning av vinster till årsmöte

»
3/5 2021

Maj/juni månads utställning

Maj/juni månads utställare är:
Lennart Pettersson "Naturnära foton".